Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων της ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και την εμφάνιση κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας, σε συνέχεια της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας, με Αριθ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.8601/9-02-2024 και ΘΕΜΑ: «Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό έναντι της ιλαράς», θα θέλαμε να σας προτείνουμε να ελέγξετε ότι τα μέλη της οικογένειάς σας έχουν εμβολιαστεί πλήρως και να σας ενημερώσουμε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Εάν υποψιάζεστε ότι εσείς ή κάποιο  άτομο της οικογένειά σας έχει εκτεθεί σε ιλαρά, επικοινωνήστε άμεσα με τον ιατρό σας. Παρακαλείσθε να μην στείλετε το παιδί σας στο σχολείο έως ότου ο ιατρός σας διαπιστώσει ότι το παιδί δεν έχει ή/και δεν μεταδίδει τον ιό της ιλαράς.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία σας  όσον  αφορά  την προστασία της υγείας των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας.

Με Εκτίμηση,

Η Διευθύντρια

 

Εγκύκλιος